TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 14 cze 2021, 10:51

Co to jest BPA?
Bisfenol A (BPA) - zatruwa nasze jedzenie

https://www.youtube.com/watch?v=YDUE5db ... 3I&index=2
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 24 cze 2021, 10:33

Roman Kluska o produkcji swoich serów
etyka,etyka,etyka ...... :!:
https://www.youtube.com/watch?v=7ufJNrf1tkY
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 07 lip 2021, 16:35

Bioetyk związany z WEF wezwał do genetycznej modyfikacji ludzi w celu wywołania u nich nietolerancji na mięso.
Podczas wykładu na World Science Festival 2016, dr Matthew Liao, dyrektor Centrum Bioetyki College of Global Public Health na Uniwersytecie Nowojorskim wyjaśnił swoją wizję genetycznego modyfikowania ludzi w imię ratowania ziemi.
„Ludzie jedzą za dużo mięsa. A gdyby ograniczyli spożycie mięsa, to naprawdę pomogłoby to planecie” powiedział Liao.
Liao omówił wywoływanie u ludzi nietolerancji na mięso poprzez interwencje chemiczne i hormonalne, jednocześnie przyznając, że sam za bardzo kocha mięso, aby z niego zrezygnować.
„Ale ludzie nie chcą zrezygnować z mięsa. Niektórzy ludzie będą chcieli, ale inni – mogą chcieć, ale mają słabą wolę. Mówią, że „ten stek jest zbyt soczysty, nie mogę tego zrobić”. Nawiasem mówiąc, jestem jednym z nich” przyznał Liao.
„Więc oto myśl. Okazuje się więc, że dużo wiemy o — mamy te nietolerancje” kontynuował Liao. „Na przykład mam nietolerancję na mleko. A niektórzy ludzie nie tolerują raków. Więc możliwe, że możemy wykorzystać inżynierię ludzi, aby pokazać, że nie tolerujemy pewnych rodzajów mięsa, pewnych rodzajów białek bydlęcych”.
„Jest coś, co nazywa się kleszczem Lone Star, gdzie jeśli cię ugryzie, staniesz się uczulony na mięso.
To jest coś, co możemy zrobić dzięki modyfikacji ludzi. Możemy ewentualnie rozwiązać naprawdę duże problemy światowe poprzez inżynierię ludzi” dodał.
Liao chce również zmniejszyć ludzi poprzez eugenikę lub zastrzyki hormonalne, aby zużywali mniej zasobów.
http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_tech ... 1755918773
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 07 lip 2021, 16:58

odgrzebałam -to było 10lat temu :o
GMO - 17.04.2011
Reportaż z konferencji "Współczesny Frankenstein kontra tysiące lat ewolucji" zorganizowanej we Wrocławiu przez Ośrodek Edukacji Janusza Zagórskiego. Konsultacja naukowa dr Krystyna Brzecka.
https://www.youtube.com/watch?v=vprLYrq5yv0
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 14 lip 2021, 0:23

Zupa Hipokratesa ma działanie lecznicze.
Ma za cel alkalizować nasz organizm, czyli odkwaszać a w rezultacie oczyszczać organizm. Wtedy dochodzi do blokowania rozwoju nowotworu.
Dlaczego?
Ponieważ procesy rakowe nie rozwijają się w środowisku zasadowym.
Hipokrates zalecał, by jeść zupę dwa razy dziennie. Na obiad i na kolację.
Doktor Gerson, który spopularyzował tę zupę, twierdził, że jest ona kluczowa w diecie dla tych wszystkich pacjentów, którzy cierpią na choroby zwyrodnieniowe i pacjentów onkologicznych.

Zalety zupy Hipokratesa według dr Gersona
Zupa Hipokratesa ma silnie właściwości alkalizujące i oczyszczające.
Wszystko to dzięki zawartości czosnku i cebuli.
Rewelacyjnie wspomaga pracę nerek.
Ma dużą wartość pod względem witamin i minerałów, w tym potasu i witaminy K.
Jest źródłem likopenu, silnego przeciwutleniacza chroniącego komórki
Ma właściwości przeciwnowotworowe, dzięki obecności korzenia selera. Jest on odżywczy i bogaty w przeciwutleniacz: falcarinol.

jak zrobić zupę Hipokratesa? WYKONANIE MACIEK WOŻNIAK
https://rumble.com/vjokq1-zupa-hipokratesa.html

PRZEPIS NA ZUPĘ HIPOKRATESA WEDŁUG DR. GERSONA
Składniki:
– 1 korzeń selera
– 1 korzeń pietruszki
– czosnek
– 2 małe pory
– 70 dkg pomidorów
– 2 cebule
– 1/2 kg ziemniaków
– natka pietruszki
Jak zrobić zupę Hipokratesa?
Wszystkie składniki należy porządnie wymyć i oczyścić z piasku.
Pokroić na grube kawałki.
Ważne! Nie obieramy skórek z żadnego ze składników, zalać wodą najlepiej z filtra i gotować na małym ogniu ok. 2 godziny, następnie przepuszczamy przez sitko do przecierów, a pozostałe włókna i skórki wyrzucamy.
Zupa powinna być dość gęsta, powinna przypominać przecier warzywny.
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 31 lip 2021, 14:27

Marcin Bustowski - Będą problemy z dostawami żywności. Róbcie zapasy.
https://www.youtube.com/watch?v=gG__L2MsMko
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 04 sie 2021, 10:48

Tych 100 rzeczy zabraknie w sklepach w razie W
https://www.youtube.com/watch?v=ujxhqWWWCnk

TOP 100 RZECZY, KTÓRE ZNIKNĄ ZE SKLEPÓW W RAZIE SYTUACJI AWARYJNEJ
Listę 100 rzeczy, które mają w pierwszej kolejności zniknąć ze sklepów w razie jakiejkolwiek większej sytuacji awaryjnej (takiej jak wojna, powódź lub brak zasilania na dużym obszarze) znaleźliśmy w serwisie 1776patriotusa.com. Gorąco polecamy ją Waszej uwadze.
https://domowy-survival.pl/top-100-rzeczy-ktore-znikna/


"Jak przeżyć koniec świata" - książka
https://ebookpoint.pl/ksiazki/jak-przez ... e_1rmt.htm
james Wesley Rawles, były oficer wywiadu armii Stanów Zjednoczonych i założyciel SurvivalBlog.com wyjaśnia, co musisz wiedzieć, aby chronić siebie i swoją rodzinę w najtrudniejszych sytuacjach.
Opisuje taktyki i techniki przetrwania na własną rękę.
Radzi, jakie zapasy zgromadzić w domu, jak zabezpieczyć się przed intruzami i zadbać o bezpieczeństwo, jak filtrować wodę deszczową oraz jak chronić pieniądze. Przedstawia plan na niepewne czasy
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 17 sie 2021, 9:55

Napój likopenowy z pomidorów pomarańczowych
Dr.Marek Skoczylas
https://www.youtube.com/watch?v=9EGmW_x1hyc

PODSTAWY
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21543...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11864...

BIODOSTĘNOŚĆ LIKOPENU Z POMIDORÓW POMARAŃCZOWE i POMORODORÓW CZERWONYCH
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25620...

AWODAKO I 4 X WIĘKSZE WCHŁANIANIE LIKOPENU
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15735...

SZOK TERMICZNY I BIODOSTĘPNOŚĆ LIKOPENU
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22980...

KLUCZOWA TEMPERATURA 130-140 STOPNII CELSJUSZA
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21535...

RAK PROSTATY
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23883...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24463...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26817...

OPARZENIA SŁONECZNE
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11340...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15830...

SERCE
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21163...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9345115/

RAK PIERSI
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24397...

ZAPALENIE PROSTATY
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20332...

KOŚCI
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24943...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16941...

MÓZG
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19542...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21484...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18585...

PRZEWLEKŁY BÓL
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20332...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18055...

POMODORY POMARAŃCZOWE
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 28 wrz 2021, 12:08

Dlaczego naukowcy Transhuman są tak nastawieni na zmianę struktury genetycznej ludzkości?
Ludzie 2.0.
Naukowcy: rośliny jadalne są zmieniane, aby przenosić ładunek szczepionki mRNA
„Testujemy to podejście ze szpinakiem i sałatą i mamy długoterminowe cele, aby ludzie uprawiali je we własnych ogrodach” – powiedział Giraldo. „Rolnicy mogliby w końcu uprawiać całe jego pola”.
https://news.ucr.edu/articles/2021/09/1 ... n-vaccines
https://pl.technocracy.news/naukowcy-pr ... onki-mrna/
Szczepienia mogą być dla wielu osób kontrowersyjnym tematem, zwłaszcza jeśli chodzi o zastrzyki. A co by było, gdyby zamiast tego można było zastąpić następny strzał sałatką? Naukowcy z University of California-Riverside pracują nad sposobem na hodowanie jadalnych roślin, które zawierają to samo lekarstwo, co szczepionka mRNA.
Pandemia Covid-19 Szczepionka jest jedną z wielu inokulacji, które wykorzystują technologię informacyjnego RNA (mRNA) do pokonania wirusów. Działają poprzez uczenie komórek układu odpornościowego rozpoznawania i atakowania określonej choroby zakaźnej. Niestety szczepionki mRNA muszą pozostać w chłodni do czasu użycia, w przeciwnym razie stracą stabilność. Zespół UC-Riverside twierdzi, że jeśli odniosą sukces, społeczeństwo może spożywać roślinne szczepionki mRNA, które mogą przetrwać również w temperaturze pokojowej.
Grant umożliwia badanie roślin jako fabryk mRNA
Dzięki grantowi w wysokości 500,000 XNUMX dolarów z Narodowej Fundacji Nauki naukowcy chcą teraz osiągnąć trzy cele.
Najpierw zespół spróbuje skutecznie dostarczyć DNA zawierające szczepionki mRNA do komórek roślinnych, gdzie mogą się replikować.
Następnie autorzy badania chcą wykazać, że rośliny mogą faktycznie wytwarzać wystarczającą ilość mRNA, aby zastąpić tradycyjną iniekcję.
Wreszcie zespół będzie musiał określić odpowiednia dawka ludzie będą musieli jeść, aby właściwie zastąpić szczepienia.

„Idealnie pojedyncza roślina wytworzyłaby wystarczającą ilość mRNA, aby zaszczepić pojedynczą osobę”, mówi Juan Pablo Giraldo, profesor nadzwyczajny na Wydziale Botaniki i Nauk Roślinnych UCR, w wydanie uniwersyteckie.
„Testujemy to podejście z szpinak i sałata i mają długoterminowe cele, aby ludzie uprawiali ją we własnych ogrodach” – dodaje Giraldo. „Rolnicy mogliby w końcu uprawiać całe jego pola”......
sowka
Posty: 1722
Rejestracja: 25 maja 2016, 22:36

Re: TRANSFORMACJA ŻYWIENIOWA

Postautor: sowka » 01 cze 2022, 9:58

Limity na żywność i kary dla rolników.
https://gloria.tv/post/WqUfKs7mgM1A1JAj7bRt8TizJ#15

KONIEC HODOWLI ZWIERZĄT NA UBÓJ w UE? Wniosek do Komisji Europejskiej
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wniose ... 32334.html
https://www.youtube.com/watch?v=53Mh4kqzHM8

W ZAMIAN LUDZKOSC MUSI PRZYJAC Z OTWARTYMI REKOMA TAKI PROJEKT
ART. świezutki
Rekordowo duży zakład zajmie się produkcją mięsa z laboratorium. Dostarczy tysięcy ton rocznie
https://www.focus.pl/artykul/rekordowo- ... lZxSDDTwqM
W obliczu zmieniającego się klimatu oraz z chęci etycznego podejścia do kwestii cierpienia zwierząt naukowcy pracują nad alternatywnymi sposobami produkcji mięsa. Jednym ze sposobów jest produkcja w warunkach laboratoryjnych.
Za budową placówki stoi Good Meat, oddział firmy Eat Just. Dziesięć bioreaktorów o pojemności 250 000 litrów umożliwi produkcję nawet 15 000 ton mięsa rocznie bez zabijania ani jednego zwierzęcia. Konkretna lokalizacja nie została jeszcze ustalona, ale wiadomo, że zakład stanie na terenie Stanów Zjednoczonych pod koniec 2022 roku.
Kurczak i wołowina w menu
Na miejscu produkowane będą substytuty kurczaka i wołowiny. Warto mieć na uwadze, że choć Good Meat nie będzie zabijała zwierząt, to i tak konieczne będzie pobieranie komórek pochodzących od żywych osobników. Z kolei to, co zostanie wyprodukowane, najprawdopodobniej trafi zagranicę, na przykład do Singapuru, gdzie "mięso z probówki" zostało już dopuszczone do sprzedaży. W przypadku Stanów Zjednoczonych takie decyzje nie zapadły. Jeszcze.
Przedstawiciele Good Meat twierdzą bowiem, że firma pracuje z FDA (Agencja Żywności i Leków) nad dopuszczeniem mięsa do sprzedaży, ale nie jest jasne, kiedy mogłoby się to stać możliwe. Mowa o nawet 15 000 ton laboratoryjnego mięsa, które miałoby być produkowane w nowym zakładzie. Oczywiście taka ilość to nadal jedynie kropla w morzu potrzeb, jednak wygląda na to, iż alternatywne źródła będą zyskiwały coraz większą popularność.
15 000 ton mięsa produkowanego każdego roku
Skorzysta na tym zarówno środowisko naturalne, jak i same zwierzęta. W pierwszym przypadku chodzi o emisje gazów cieplarnianych, takich jak dwutlenek węgla i metan. Napędzają one proces ocieplania się klimatu, a produkcja mięsa ma w tym spory udział. Z kolei z punktu widzenia etyki metody produkcji ograniczające cierpienie zwierząt również wydają się korzystne.
"Naszym pierwszym krokiem było otrzymanie zatwierdzenia regulacyjnego i rozpoczęcie działalności w Singapurze. Drugim krokiem była sprzedaż klientom poprzez restauracje, sprzedawców ulicznych i platformy dostawcze. Dowiedzieliśmy się, że konsumenci tego chcą i jesteśmy gotowi podjąć kolejny krok, aby zrealizować pomysł na skalę komercyjną. Jestem bardzo dumny, że możemy współpracować z zespołem ABEC, aby stworzyć ten historyczny obiekt." - podsumował Josh Tetrick, dyrektor generalny Eat Just

Wróć do „Medycyna komplementara/ Biologia/ Biochemia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości