Zupa Hipokratesa ma działanie lecznicze.
Ma za cel alkalizować nasz organizm, czyli odkwaszać a w rezultacie oczyszczać organizm. Wtedy dochodzi do blokowania rozwoju nowotworu.
Dlaczego?
Ponieważ procesy rakowe nie rozwijają się w środowisku zasadowym.
Hipokrates zalecał, by jeść zupę dwa razy dziennie. Na obiad i na kolację.
Doktor Gerson, który spopularyzował tę zupę, twierdził, że jest ona kluczowa w diecie dla tych wszystkich pacjentów, którzy cierpią na choroby zwyrodnieniowe i pacjentów onkologicznych.
Zalety zupy Hipokratesa według dr Gersona
Zupa Hipokratesa ma silnie właściwości alkalizujące i oczyszczające.
Wszystko to dzięki zawartości czosnku i cebuli.
Rewelacyjnie wspomaga pracę nerek.
Ma dużą wartość pod względem witamin i minerałów, w tym potasu i witaminy K.
Jest źródłem likopenu, silnego przeciwutleniacza chroniącego komórki
Ma właściwości przeciwnowotworowe, dzięki obecności korzenia selera. Jest on odżywczy i bogaty w przeciwutleniacz: falcarinol.
jak zrobić zupę Hipokratesa? WYKONANIE MACIEK WOŻNIAK
https://rumble.com/vjokq1-zupa-hipokratesa.htmlPRZEPIS NA ZUPĘ HIPOKRATESA WEDŁUG DR. GERSONA
Składniki:
– 1 korzeń selera
– 1 korzeń pietruszki
– czosnek
– 2 małe pory
– 70 dkg pomidorów
– 2 cebule
– 1/2 kg ziemniaków
– natka pietruszki
Jak zrobić zupę Hipokratesa?
Wszystkie składniki należy porządnie wymyć i oczyścić z piasku.
Pokroić na grube kawałki.
Ważne! Nie obieramy skórek z żadnego ze składników, zalać wodą najlepiej z filtra i gotować na małym ogniu ok. 2 godziny, następnie przepuszczamy przez sitko do przecierów, a pozostałe włókna i skórki wyrzucamy.
Zupa powinna być dość gęsta, powinna przypominać przecier warzywny.