Dzień dobry, chylę czoła przed wszystkimi, którzy wnoszą tu ogrom wiedzy i chcą się nią dzielić, z Bow1 oczywiście na czele. Pewnie z rok tu nie zaglądałam, w ubiegłym roku był moment nawet, że się poddałam, nie miałam już sił walczyć z ogromem bólu i cierpienia. Potem pojawiła się nadzieja, która pochłonęła wielkie pieniądze, ale dużo nie dała.Jakoś tak nie mogłam zastartować z tą potężną dawką suplementów, no ale tym razem muszę spróbować.
Chciałabym zacząć Protokół Bow, o którym jest na pierwszej stronie tego wątku. Mam tyle dolegliwości, że nie wiem nawet jak o nich napisać, ale najgorsze jest to, że łapią mnie kolejne choroby autoimmunologiczne i nawet nie chce mi się z tym chodzić do lekarza, no bo po co? I tak nie pomoże. Od 9 lat biorę sterydy (obecnie 6 mg Metypredu) i nie mogę zejść niżej, bo mam za duże bóle. I moje pytania są takie?
1. czy mogę to wszystko stosować biorąc sterydy, diuretyki, leki na nadciśnienie?
2. czy mogę brać wit. C mając chore nerki (kłębuszkowe zapalenie nerek)? czy lepsza w tym wypadku będzie liposomalna?
3. Bow1 piszesz, żeby nie brać wszystkiego jednocześnie. A co można z czym łączyć, żeby cały dzień nie myśleć tylko o suplementach(i tak biorę ich dużo w chwili obecnej). O płynie Lugola wiadomo - nie łączyć z wit. C, wyczytałam też, że miedzi i cynku nie można razem z wit. c. A co z pozostałymi?
4. boję się boraksu (obecnie biorę silor B - gdzie jest krzem i bor, ale pewnie śladowe ilości są tu), a strasznie dolegają mi stawy - choć to nie RZS, tylko polimialgia czy zespół wielomięśniowy (zwał, jak zwał, i tak to autoimmunologia). Ile tego trzeba by brać?
5. nie piszesz jaka wit. E ma to być? są tokotrienole i tokoferole? którą wybrać?
6. czy można zrezygnować zupełnie ze zbóż, nawet gryki? nie przepadam za nią. Taką dietę bez zbóż stosuję już chyba ze 3 m-ce, ale nie jestem do końca pewna czy to ok.
7. czy będą niedługo mieszanki pierwiastków gotowe do spożycia (czytałam, że miały być przed latem)?
8. jeszcze chciałabym dołączyć do tego mumio, bo wysiada mi biodro i kolano (na skutek wypadku w dzieciństwie mam 3 cm dłuższą nogę) - i też pytanie ile tego brać?
na razie tyle pytań, mam nadzieję , że odpowiecie mi na te pytania. Ogromna też prośba do Bow1