Ogólnie o ZKT
: 30 kwie 2016, 1:42
Wyszyńscy Lab- aktualności ze sklepu z ZKT OTWARCIE kwiecień-maj 2017. zamówienia info@200iq.pl
26 maja
PREMIERA PREMIERA PREMIERA !
To już za 2 miesiące, 26 maja w Dzień Matki nastąpi premiera Naszych 2 produktów:
- Oleju Kokosowego Diamond oraz
- Zbilansowanych Kwasów Tłuszczowych Verum Virgin
Zbilansowane Kwasy Tłuszczowe generacji Verum Virgin to w 100% naturalne mieszanki olejów pozyskanych z kilkunastu ziaren i orzechów. Wszystkie mieszanki to kwasy tłuszczowe, między innymi omega 3 i omega 6, zbilansowane według Naszej Receptury. W każdej butelce, oprócz 97% oleju uwięzione zostały fosfolipidy, karetonoidy, polifenole, a także lignany, witaminy i minerały.
Dzisiejsza dieta przesycona jest kwasami omega-6, co nie jest dobre dla zdrowia. Ten kwas tłuszczowy dominuje na stołach zdecydowanej większości ludzi, a dominacja ta, jak wynika z wielu badań jest bardzo niekorzystna i może prowadzić do wielu chorób. Zbilansowane Kwasy Tłuszczowe włączone do diety, przy jednoczesnym wyłączeniu z niej tłuszczów trans (margaryny) oraz wątpliwej jakości olejów spożywczych, są w stanie właściwie odżywić organizm pomagając mu w ten sposób w regeneracji i powrocie do homeostazy. Cały czas należy przy tym pamiętać o zróżnicowanej diecie.
Oleje takie jak np. ostropestowy, czy wiesiołkowy mają właściwości lecznicze, niestety w ich przypadku stosunek omega-3 do omega-6 jest niekorzystny, co przy długotrwałym spożywaniu może przyczyniać się do wywoływania stanów zapalnych.[1] Dzięki np. dużej zawartości kwasu GLA w oleju z wiesiołka, po jego spożyciu, w organizmie zwiększa się dostępność enzymu, który sprawniej „rozbiera” kwas omega-3 do dobrze znanych nauce jego aktywnych metabolitów: kwasów EPA i DHA. Odpowiednio więc dobrane i zbilansowane oleje z lnicznika siewnego, siemienia lnianego, czarnuszki siewnej, ostropestu plamistego, maku lekarskiego, orzechów brazylijskich, sezamu czarnego, pestek dyni, orzechów włoskich, migdałów, orzechów pekan oraz wiesiołka dwuletniego pomagają w zwiększaniu wydajności szlaków metabolicznych dla wszystkich kwasów tłuszczowych i ich pełniejsze wykorzystanie w organizmie. Przy tak skonstruowanym składzie gwarantowana jest też obecność niezbędnego do tworzenia błon lipidowych komórek człowieka kwasu arachidonowego (AA), który podany osobno ma działanie pro zapalne, jednak przy obecności DHA i EPA intensywność jego działania jest odpowiednio „sterowana” i ukierunkowana.
Technologia produkcji:
Technologia produkcji Zbilansowanych Kwasów Tłuszczowych charakteryzuje się trzema bezwzględnie najważniejszymi dla nas elementami: używamy surowca przebadanego i sprawdzonego, oleje tłoczone są na zimno, podczas tłoczenia olej spływa do naczyń systemem zamkniętym. To zapewnia nam możliwość dostarczenia mieszanek, których składniki nie zostały zanieczyszczone, nie zostały uszkodzone przez wysoką temperaturę, ekspozycję na światło, czy w końcu nie zostały utlenione jeszcze przed butelkowaniem. Oczyszczone z grubych frakcji metodą grawitacyjną oleje mieszamy w specjalny, opracowany przez Nas sposób tak, aby zostały zabezpieczone przed utlenianiem. Dodatkowo do butelek o nominalnej pojemności 250 ml wlewamy ich 280, aż "po korek", co czyni Nasz produkt prawdopodobnie najbardziej chronionym przed utlenianiem produktem tego typu. (Zgodnie z Naszą wiedzą nikt nie wytwarza tego typu produktu spożywczego
1. E. Bartnikowska, M.W. Obiedziński, 1997 - Nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3.
2. Lamer-Zarawska E., 1992. - Właściwości biologiczne oleju wiesiołkowego (Oleum Oenotherae). Zbiór prac. Sympozjum. Olej z nasion wiesiołka w profilaktyce i terapii. Łódź - Tuszyn.
26 maja
PREMIERA PREMIERA PREMIERA !
To już za 2 miesiące, 26 maja w Dzień Matki nastąpi premiera Naszych 2 produktów:
- Oleju Kokosowego Diamond oraz
- Zbilansowanych Kwasów Tłuszczowych Verum Virgin
Zbilansowane Kwasy Tłuszczowe generacji Verum Virgin to w 100% naturalne mieszanki olejów pozyskanych z kilkunastu ziaren i orzechów. Wszystkie mieszanki to kwasy tłuszczowe, między innymi omega 3 i omega 6, zbilansowane według Naszej Receptury. W każdej butelce, oprócz 97% oleju uwięzione zostały fosfolipidy, karetonoidy, polifenole, a także lignany, witaminy i minerały.
Dzisiejsza dieta przesycona jest kwasami omega-6, co nie jest dobre dla zdrowia. Ten kwas tłuszczowy dominuje na stołach zdecydowanej większości ludzi, a dominacja ta, jak wynika z wielu badań jest bardzo niekorzystna i może prowadzić do wielu chorób. Zbilansowane Kwasy Tłuszczowe włączone do diety, przy jednoczesnym wyłączeniu z niej tłuszczów trans (margaryny) oraz wątpliwej jakości olejów spożywczych, są w stanie właściwie odżywić organizm pomagając mu w ten sposób w regeneracji i powrocie do homeostazy. Cały czas należy przy tym pamiętać o zróżnicowanej diecie.
Oleje takie jak np. ostropestowy, czy wiesiołkowy mają właściwości lecznicze, niestety w ich przypadku stosunek omega-3 do omega-6 jest niekorzystny, co przy długotrwałym spożywaniu może przyczyniać się do wywoływania stanów zapalnych.[1] Dzięki np. dużej zawartości kwasu GLA w oleju z wiesiołka, po jego spożyciu, w organizmie zwiększa się dostępność enzymu, który sprawniej „rozbiera” kwas omega-3 do dobrze znanych nauce jego aktywnych metabolitów: kwasów EPA i DHA. Odpowiednio więc dobrane i zbilansowane oleje z lnicznika siewnego, siemienia lnianego, czarnuszki siewnej, ostropestu plamistego, maku lekarskiego, orzechów brazylijskich, sezamu czarnego, pestek dyni, orzechów włoskich, migdałów, orzechów pekan oraz wiesiołka dwuletniego pomagają w zwiększaniu wydajności szlaków metabolicznych dla wszystkich kwasów tłuszczowych i ich pełniejsze wykorzystanie w organizmie. Przy tak skonstruowanym składzie gwarantowana jest też obecność niezbędnego do tworzenia błon lipidowych komórek człowieka kwasu arachidonowego (AA), który podany osobno ma działanie pro zapalne, jednak przy obecności DHA i EPA intensywność jego działania jest odpowiednio „sterowana” i ukierunkowana.
Technologia produkcji:
Technologia produkcji Zbilansowanych Kwasów Tłuszczowych charakteryzuje się trzema bezwzględnie najważniejszymi dla nas elementami: używamy surowca przebadanego i sprawdzonego, oleje tłoczone są na zimno, podczas tłoczenia olej spływa do naczyń systemem zamkniętym. To zapewnia nam możliwość dostarczenia mieszanek, których składniki nie zostały zanieczyszczone, nie zostały uszkodzone przez wysoką temperaturę, ekspozycję na światło, czy w końcu nie zostały utlenione jeszcze przed butelkowaniem. Oczyszczone z grubych frakcji metodą grawitacyjną oleje mieszamy w specjalny, opracowany przez Nas sposób tak, aby zostały zabezpieczone przed utlenianiem. Dodatkowo do butelek o nominalnej pojemności 250 ml wlewamy ich 280, aż "po korek", co czyni Nasz produkt prawdopodobnie najbardziej chronionym przed utlenianiem produktem tego typu. (Zgodnie z Naszą wiedzą nikt nie wytwarza tego typu produktu spożywczego
1. E. Bartnikowska, M.W. Obiedziński, 1997 - Nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3.
2. Lamer-Zarawska E., 1992. - Właściwości biologiczne oleju wiesiołkowego (Oleum Oenotherae). Zbiór prac. Sympozjum. Olej z nasion wiesiołka w profilaktyce i terapii. Łódź - Tuszyn.